"Газпром" пропонує "Нафтогазу" укласти окремий контракт на поставку газу на південний схід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" пропонує "Нафтогазу" укласти окремий контракт на поставку газу на південний схід України

Енергетика
753
“Газпром” пропонує провести спеціальні переговори про можливість укладення окремого прямого контракту на поставку газу на південний схід України, куди компанія вже поставила 555 млн куб. м газу на суму $174. 2 млн.
“Єдине питання, яке є проблемним (у відносинах з Україною – ред.), пов’язане з поставками газу на південний схід. З початку року, станом на 21 квітня,” Газпром “ направив споживачам південного сходу 554600000 куб. м газу. Сума заборгованості “Нафтогазу” по цих поставках досягла $174, 2 млн. Це питання має стати предметом спеціальних переговорів, і думаємо, що доцільно розглянути можливість укладення окремого прямого контракту “Газпромa” на поставку газу на південний схід”, – заявив глава “Газпрому” Олексій Міллер журналістам.
О.Міллер також повідомив, що передоплата, отримана від “Нафтогазу України” за квітневі поставки, з урахуванням залишку від передоплати за березень, склала $7,585 млн. За дві декади квітня по заявкам “Нафтогазу” поставлено 180, 7 млн куб. м газу.
“Всі спірні питання, за винятком заборгованості за газ, поставлений “Нафтогазу” минулого року, вирішені. Поточні поставки газу регулюються виключно чинним контрактом від 2009 року. Знижка на газ, надана урядом РФ, і рішення не пред’являти штрафи за умовою” бери або плати “не вимагають підписання будь-яких додаткових документів”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас