Кличко пообіцяв "дати по зубах" київським хабарникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пообіцяв "дати по зубах" київським хабарникам

Кримінал
1095
Найчастіше хабарі в Києві беруть працівники ЖЕКів, медперсонал і чиновники, впевнений міський голова Віталій Кличко.
За його словами, поборами займаються навіть у його рідній мерії, про що час від часу до нього доходять чутки. Щоб вони не залишилися пустими балачками, мер просить всіх жителів Києва, у яких будь-коли вимагали гроші “мимо каси”, сигналізувати в КМДА і йому особисто.
Він же обіцяє ласим до чужого “дати по зубах”, а колегам, яких застукали зненацька, вказати на двері і заявити в прокуратуру.
“Навіть, якщо у хабарництві буде помічений хтось із дрібних клерків, покараний буде начальник відділу або департаменту, бо він несе відповідальність за роботу своїх підлеглих”, – заявив міський голова. Він же розповів, що зусиллями нової влади вже розкрито низку корупційних схем в місті.
“Це мільярди гривень, яких так бракує Києву, щоб привести в порядок дороги, інфраструктуру, підтримати комунальні підприємства та установи. Я вже говорив, тільки колишнє керівництво КП “Київпастранс” обікрало столичний бюджет на 3 мільярди гривень. І це далеко не все. Зараз ми намагаємося повернути гроші. Допомагати в цій справі мені обіцяють поляки. Нещодавно я повернувся з відрядження, під час якого домовився про конкретну взаємодію. Поляки готові надавати юридичну консультацію і давати свої поради, як же позбутися хабарництва. Також чекаю допомоги від киян – дзвоніть, пишіть, розповідайте про всі факти, хто і коли з вас вимагав грошей за те, що мав зробити безкоштовно”, – запропонував Віталій Кличко.
Допомагати меру боротися з корупцією в Києві буде Антикорупційна рада. На цьому тижні пройшло її перше засідання. До Ради увійшли представники громадських організацій, депутати, експерти.
Вони розповіли, що вже попросили допомоги у засобів масової інформації, а саме звернулися в усі редакції, де займаються розслідуваннями, і попросили поділитися відео- і аудіодоказами корупції серед міських чиновників, директорів комунальних підприємств, вчителів, лікарів, представників організацій, які надають киянам соціальні послуги.
Крім того, запропонували взятися за міських паркувальників. Ті, за словами учасників ради, не дають чеків за паркування машин, а значить, гроші кладуть собі в кишеню, а не в міську казну.
Обіцяє Антикорупційна рада розібратися і з благодійними внесками, оскільки схема їх розподілу залишається непрозорою. Пропонують її учасники і повернутися до детекторів брехні і використовувати їх при наймі на роботу всіх керівників вищої ланки, в тому числі директорів комунальних підприємств. А де це можливо, встановити відеоспостереження.
Наступне засідання міської Антикорупційного ради відбудеться в середині травня, тоді її учасники обіцяють розповісти про розкриті ними корупційні схеми і вивести на чисту воду столичних хабарників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас