Демчишин розповів, скільки часу і коштів потрібно для переведення ТЕЦ на газове вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин розповів, скільки часу і коштів потрібно для переведення ТЕЦ на газове вугілля

Енергетика
1873
Переведення 20 енергоблоків українських електростанцій на газове вугілля, що видобувається на підконтрольній України території, потребуватиме до 2 млрд дол. І декількох років для проведення реконструкції кожного енергоблоку.
Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
«На один такий блок, а їх близько двадцяти, необхідно до 100 млн дол. І до двох років, тобто перебудувати їх з метою переведення на газове вугілля досить складно», – сказав він.
За словами Демчишина, оцінка вартості таких робіт є невтішною, тому Україні потрібні додаткові обсяги антрацитного вугілля.
Зазначимо, Україна розраховує до кінця 2015 року використовувати тільки власні енергоресурси.
Згідно з прогнозним балансом, теплові електростанції України використають 28 млн тонн вугілля, з яких на дефіцитні марки припадуть мінімальні обсяги.
Нагадаємо, через бойові дії на сході країни, що тривають з квітня минулого року, країна відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований в Донецькій і Луганській областях, в районах, підконтрольних бойовикам. Дефіцит вугілля позначається на роботі електростанцій, які змушені знижувати виробничі потужності.
Водночас, в Україні існує профіцит вугілля марки «Г» (газового вугілля), видобуток якого ведеться на держшахтах. Міністерство енергетики понад півроку веде переговори з приватною енергокомпанією ДТЕК про викуп нею обсягів вугілля для погашення заборгованості із зарплат гірникам держшахт.
У 2015 році уряд відмовився від дотації держшахт, які в попередні роки сягали 14 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас