ПЗ підвищує вартість проїзду в електричках на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПЗ підвищує вартість проїзду в електричках на 30%

Особисті фінанси
1543
Південна залізниця (ПЗ) з 28 квітня 2015 р. вводить нові тарифи на проїзд у приміському сполученні, в середньому вартість проїзду збільшиться майже на 30%.
Як повідомила прес-служба Південної залізниці, тарифи в цьому сегменті не підвищувалися більше чотирьох років. Індексація тарифів на проїзд у приміському сполученні узгоджена з державними адміністраціями областей, на території яких ПЗ забезпечує транспортне обслуговування.
Вартість проїзду за новими тарифами визначена відповідно до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. “Востаннє Південна залізниця підвищувала тарифи на проїзд у приміському сполученні в лютому 2011 року.
За цей час значно подорожчала продукція, яка споживається залізничним транспортом (елементи будови колії, паливно-мастильні матеріали), подорожчала і вартість ремонтів рухомого складу. Рівень тарифів, навіть з урахуванням підвищення, не відповідає тим витратам, які несе залізниця у сфері приміських перевезень”, – йдеться в повідомленні Південної залізниці.
Південна магістраль нагадує, що відповідно до закону України “Про залізничний транспорт”, якщо рівень тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не забезпечує рентабельність цих перевищень, збитки залізниці повинні компенсуватися з місцевих бюджетів, однак ця норма закону роками не виконується.
ПЗ – одна з найстаріших залізниць України. Її протяжність перевищує 3000 км, розгорнута довжина головних шляхів – понад 4 тис. км. Вона забезпечує транспортне обслуговування регіону з видобувною промисловістю, машинобудівною індустрією і сільським господарством – це шість областей з населенням близько 20 млн осіб.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас