Мелітопольський моторний завод почав випуск автобусів ЗАЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мелітопольський моторний завод почав випуск автобусів ЗАЗ

Технології&Авто
2458
Мелітопольський моторний завод (МеМЗ, Запорізька обл.), що випускає силові агрегати для легкових автомобілів ЗАЗ, планує до кінця 2015 року випустити 144 автобуса майже на 88 млн грн, виробництво яких почалося на заводі в поточному місяці.
Як повідомлялося, в 2014 році корпорація “УкрАВТО” на тлі різкого падіння попиту на продукцію припинила випуск автобусів на майданчику в Іллічівську з наміром створити на ній логістичний центр.
Згідно з повідомленням на сайті міськради Мелітополя, в даний час на моторному заводі виконується замовлення на виробництво 32 приміських автобусів ЗАЗ А07, для чого проведена підготовка виробництва, організовані заготівельна, аварійна, фарбувальна і складальна ділянки, а також створено 117 додаткових робочих місць.
За словами директора ПП “МеМЗ” Олексія Москаленка, які наводяться в повідомленні, на сьогодні вже зварені і пофарбовані 10 автобусів з цього замовлення. У Мелітополі ведеться повне складання з комплектуючих, які поставляють десятки країн.
Ціна одного автобуса – до $ 33 тис.
Згідно з повідомленням, в поточному році планується з урахуванням плану по випуску 144 автобусів отримати 3,5 млн грн прибутку, з якого до міського бюджету буде перераховано додатково податків на суму майже 0,45 млн грн.
У повідомленні наголошується, що моторний завод також налагоджує виробництво силових агрегатів на замовлення ПАТЗАЗ” – на квітень заплановано виготовлення 240 силових агрегатів, а на травень 780 двигунів (обсяг 1,3 літра) для автомобілів ЗАЗ “Форза” і “Шанс”.
“Моторний завод вступив в активну фазу виробництва. Місцева влада дуже зацікавлена у розвитку машинобудування в нашому місті і направить всі сили, щоб підтримати підприємство. Хочемо, щоб місто придбало хоча б один такий автобус, можливо, за допомогою партнерів”, – висловив надію і в.о міського голови Мелітополя Сергій Мінько.
У свою чергу гендиректор ПАТЗАЗ” Микола Євдокименко підкреслив, що для підтримки вітчизняного машинобудування важливо полегшити підприємствам податкове навантаження, тягар якої в підсумку лягає на кінцевого споживача.
Автобус малого класу “ЗАЗ” А07 створений на базі шасі і дизельного двигуна індійської ТАТА.
Як повідомлялося, в січні-березні поточного року виробництво автобусів в Україні скоротилося на 42,6% до аналогічного періоду 2014 року, до 78 од. При цьому ЗАЗ за цей період автобуси не випускав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас