Оформлення технічної документації в ресторанному бізнесі хочуть спростити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оформлення технічної документації в ресторанному бізнесі хочуть спростити

Казна та Політика
303
Мінекономрозвитку і торгівлі має намір спростити оформлення технічної документації для ресторанного бізнесу відповідно до плану дерегуляції, передбаченим програмою діяльності уряду на поточний рік.
Відповідний проект наказу опублікований на сайті Мінекономрозвитку.
Згідно з документом, технологічні карти приготування страв, які є формалізованими і вимагають твердження, будуть замінені технологічною документацією, що не вимагає обов’язкового затвердження в регулюючих органах.
Крім того, ресторани матимуть право самостійно і без затвердження складати у вільній формі технологічну документацію на фірмові страви.
Відповідно до пропонованих змін кухарі та кондитери повинні будуть мати на робочому місці лише технологічну документацію, хоча раніше необхідна була наявність всіх технологічних карт.
Відзначимо, в рамках плану з дерегуляції до 2017 року Кабмін планує скасувати обов’язкову сертифікацію харчових продуктів та збір з утилізації відпрацьованих масел з планованою економією до 2,7 млрд грн для бізнесу, забезпечити збереження номера телефону при зміні мобільного оператора, а також спростити підключення бізнесу до електромереж, скоротивши кількість необхідних для цього бюрократичних процедур до 3 з 10.
Крім того, план передбачає спрощення процедури та скорочення термінів оформлення будівництва, власності та зовнішньоторговельних операцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас