Замість столичних ЖЕКів - 10 керуючих компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість столичних ЖЕКів - 10 керуючих компаній

Казна та Політика
5705
Київська міська рада зареєструвала комунальні підприємства (КП) “Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду” у кожному з десяти районів Києва, на баланс яких житлово-експлуатаційні контори (ЖЕКи) передадуть житловий фонд, рухоме і нерухоме майно.
Новостворені КП також отримуватимуть плату за утримання будинків та прибудинкової території (квартплату).
- Згідно з даними в Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних і фізичних осіб КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району Києва” зареєстрована по вул. Північній, 22. Виконуючим обов’язки керівника КП призначений Андрій Болот.
- КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району Києва” зареєстровано по проспекту 40-річчя Жовтня, 17-б. Керівник – Валентин Вегера.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району зареєстрована по вул. Соціалістичної, 6, її керівником призначений Володимир Радик.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району зареєстрована по вул. Білоруській, 1, її керівником призначений Дмитро Савченко.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району Києва зареєстрована по вул. Челябінській, 9-Г, її керівником призначено Юрія Дзюба.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району зареєстрована за адресою провулок І.Мар’яненко, 7, керівником призначено Іван Васильович Червоний.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району Києва зареєстрована по вул. Симиренка, 17, керівник – Василь Григоренко.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району Києва зареєстрована по вул. Закревського, 15, керівник – Ірина Бойко.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарницького району Києва зареєстрована за адресою Харківське шосе, 148а, керівник – Володимир Хоменко.
- Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району Києва зареєстрована по вул. Хорива, 36, керівник – Арсен Крикун.
Нагадаємо, Київрада прийняла рішення “Про удосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва”, згідно з яким кількість підприємств, які надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій буде скорочено в чотири рази – з 40 до 10.
Згідно з рішенням Київради, в кожному районі створено КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду”, яка передається до сфери управління відповідної районної державної адміністрації.
Таким чином, столична влада хоче створити єдину систему управління ЖКГ, витратами на утримання апарату, тарифоутворення квартплати, а також підходами до використання коштів, які кияни сплачують ЖЕКам за комунальні послуги.
Як повідомлялося з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва, таке рішення є першим кроком у реформуванні житлово-комунальним господарством (ЖКГ) столиці, наступним кроком буде “адміністрування заборгованості”, яка утворилася у ЖЕКів перед підприємствами за надані ними послуги, зокрема, з водопостачання, опалення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас