Bloomberg назвав тих, хто переміг і програв від падіння цін на нафту (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав тих, хто переміг і програв від падіння цін на нафту (інфографіка)

Енергетика
1022
Американська аналітична компанія Bloomberg New Energy Finance досліджувала ситуацію на світовому ринку нафти: які країни найбільше заробили на обвалі вдвічі цін на паливо з червня 2014 року, а які – зазнали втрат.
Так, європейські країни отримали “дохід” від обвалу цін $300 млрд, а азіатські – майже $400 млрд. У свою чергу США “доодержали” $180 млрд.
Тим часом, Росія і країни Близького Сходу “втратили” $218 млрд і $357 млрд, відповідно.
«Я вважаю, що ми живемо в епоху зниження цін на нафту в середньостроковій перспективі, а також в довгостроковій перспективі. У нас є дешева нафта, дешевий газ, дешеві поновлювані джерела енергії. Ми, безумовно, живемо в епоху, коли поставки не обмежені », – зазначив глава Bloomberg New Energy Finance Майкл Ляйбрайх.
Відзначимо, вранці 16 квітня барель нафти марки Brent коштував більше $63 – це найвищий показник, зафіксований в 2015 році. Потім нафта стала дешевшати. В цілому на ринку нафти продовжується тенденція до зниження ціни.
З кінця червня 2014 року, коли котирування досягали $115, ціни впали майже вдвічі. Нинішнє часткове відновлення на нафтовому ринку допомогло валют країн, значною мірою залежних від «чорного золота».
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас