Банку Morgan Stanley запропонували $1 млрд за нафтовий бізнес, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банку Morgan Stanley запропонували $1 млрд за нафтовий бізнес, - ЗМІ

Світ
298
Американський банк Morgan Stanley отримав пропозицію про продаж підрозділу торгових операцій з нафтою, що базується в США, за $1 млрд, пише Financial Times з посиланням на інформовані джерела.
Раніше спроби продати актив іноземним покупцям двічі зривалися. У тому числі не відбулася операція з російською НК “Роснефть”.
Нинішня пропозиція надійшла від торгового дому Castleton Commodities International, за яким стоїть ціла група інвесторів, включаючи відомих керівників хедж-фондів Пола Тюдора Джонса і Гленна Дубіна.
За словами джерела FT, обговорюється передача контрактів і товарних запасів підрозділу.
Morgan Stanley торгує нафтою з 1980 року і має в своєму розпорядженні найбільш значні фізичні запаси палива на Уолл-стріт. Проте останнім часом обсяг операцій різко скоротився: в доповіді Сенату США в 2014 році відзначалося, що раніше банк фрахтував до 100 танкерів на місяць, а в минулому році – 10-15.
Як повідомлялося, в кінці 2014 року “Роснефть” і Morgan Stanley змушені були припинити укладений між ними 20 грудня 2013 договір про покупку глобального нафтотрейдингової бізнесу Morgan Stanley зважаючи на об’єктивну неможливість закрити операцію з причини відмови в регулятивних узгодженнях.
Російська компанія в рамках операції повинна була отримати нафтотрейдинговий бізнес банку та 49% в компанії Heidmar Holdings LLC, яка управляє флотом танкерів. В периметр угоди входять угоди, що стосуються поставок і закупівель нафти, її транспортування, зберігання, а також різні інвестиції в акціонерний капітал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас