США мають намір завершити переговори з Іраном з ІЯП в липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір завершити переговори з Іраном з ІЯП в липні

Світ
98
Перед владою США стоїть завдання завершити консультації з Іраном щодо іранської ядерної програми протягом двох з половиною місяців, повідомив держсекретар Джон Керрі.
“Вчора був досягнутий компроміс у Вашингтоні щодо вкладу конгресу (в цей процес – ред.)”, – сказав він журналістам у німецькому місті Любеку.
Представник Білого дому Джош Ернест заявив напередодні, що президент США, швидше за все, погодиться підписати компромісний варіант законопроекту про ознайомлення конгресу з подробицями угоди по атому між “шісткою” і Іраном.
“У цей документ внесено досить змін, щоб президент погодився підписати його, і це незважаючи на те, що залишається ряд моментів, які нам не подобаються”, – сказав він на брифінгу у Вашингтоні.
Раніше повідомлялося, що демократи і республіканці в сенаті США досягли компромісу, згідно з яким у Конгресу буде 52 дні на вивчення майбутньої угоди по іранському атому.
Спочатку передбачалося, що на цю роботу буде виділено 60 днів. У цей час Б.Обама зможе скасувати частину санкцій, введених проти Ірану за ініціативою президента США. При цьому він не зможе скасувати ті санкції, які були прийняті не президентом, а Конгресом.
“Шістка” міжнародних посередників (п’ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) та Іран 2 квітня в Лозанні уклали рамкову угоду. Зокрема, вони домовилися, що дві третини іранських потужностей зі збагачення урану будуть припинені протягом десяти років. Крім того, Іран зобов’язується поставити всі програми зі збагачення урану під міжнародний контроль на 25 років.
Підготовку всеосяжної угоди планується завершити до 30 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас