В ЄС побоюються потоку мігрантів з України, - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС побоюються потоку мігрантів з України, - МЗС

Світ
1650
Європейський союз (ЄС) побоюється активної міграції з України після введення безвізового режиму. Про це сьогодні під час парламентських слухань “Перспективи введення Європейським союзом безвізового режиму для громадян України” повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“У них (країни ЄС – ред.) є певні побоювання щодо високого міграційного ризику і зазвичай це питання є одним з найбільш важливих, оскільки в Європейській комісії та європейських країнах є сумніви, що ми виконаємо весь блок реформ”, – заявив Клімкін.
Водночас він наголосив, що Україна повинна довести, що вона може впоратися з цією проблемою.
Нагадаємо, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на травневому саміті в Ризі.
Крім того, у більшості держав Шенгенської зони істотно зросло число відмов у візах громадянам України. Рекордсменом стала Фінляндія, що збільшила кількість відмов у 3,3 раза. Крім неї, відмов у візах українським заявникам стало більше в консульствах Швейцарії (в 2,8 рази), Іспанії (2,6 рази), Португалії (2,2 рази), Греції (2,1 рази).
Також українцям анулюють вже відкриті візи. Також консульства стали ретельніше перевіряти платоспроможність виїжджають в ЄС і збіг реальної мети поїздки з вказаною в заявці на візу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас