ЄС не надасть Греції кредитний транш у квітні, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не надасть Греції кредитний транш у квітні, - ЗМІ

Світ
520
Європейський союз (ЄС) швидше за все не надає кредитний транш для оздоровлення економіки Греції до кінця квітня 2015, як було заплановано раніше, передає Deutsche Welle.
Як повідомила газета Süddeutsche Zeitung, на зустрічі міністрів фінансів країн єврозони 24 квітня в Ризі прийняття позитивного рішення про видачу грошей Афінам виглядає “просто нереальним”. Єврокомісія також підтвердила виданню Handelsblatt, що за підсумками ризьких нарад грецька сторона не може розраховувати на отримання необхідного кредиту.
Причиною чергової затримки траншу послужила неготовність грецької влади розпочати реформи пенсійного страхування та ринку праці. Як пише Süddeutsche Zeitung з посиланням на високопоставленого представника єврозони, прийняття Грецією конкретної програми реформ до 24 квітня “повністю виключено”.
Раніше уряд Греції письмово погодився надати ЄС до кінця квітня план необхідних економічних реформ. Це було умовою для надання залишилися 15 млрд євро з поточного пакету фінансової допомоги. У разі невиконання Грецією зобов’язань міжнародні переговори з надання економічної підтримки країні можуть завершитися провалом.
Нагадаємо, як повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, влада Греції готова оголосити дефолт у разі, якщо до кінця місяця не вдасться досягти компромісу з кредиторами.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас