Дорогі депутати: У Комітеті ВР підтвердили збільшення депутатських зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорогі депутати: У Комітеті ВР підтвердили збільшення депутатських зарплат

Казна та Політика
851
У регламентному комітеті Верховної Ради підтвердили, що з 1 квітня депутати отримуватимуть нібито скасовану раніше зарплату в розмірі 17,5 тисячі гривень.
Про це повідомив член Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР Дмитро Шлемко.
“Тепер зарплата народних депутатів повернута до рівня 2013 року, тобто максимальний розмір становить 17 тисяч 425 гривень”, – сказав політик.
Він нагадав, що на початку 2015 року народні депутати отримували зарплату після усіх відрахувань у розмірі 6,109 тисяч гривень.
Нагадаємо, колишній народний депутат Андрій Павловський повідомив, що чинним обранцям повернули зарплату, майже втричі вищу за нинішню.
Після того, нардеп з фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Лещенко заперечив підвищення зарплат.
Як відомо, з 1 квітня вcтупив в cилу зaкoн, який відмінив обмеження максимального міcячнoгo pозміpу зapплaти народних депутатів і чиновників.
До цього оклад нардепа становив 6500 грн (на руки вони отримували близько 5000 грн), оскільки на друге півріччя 2014 законом про бюджет було зупинено дію ряду положень закону про статус нардепа.
Були, зокрема, зупинені норми про те, що до окладу депутата додається доплата за перший ранг держслужби, надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці, а також премія. До цих змін парламентарі отримували на руки близько 15 тис. грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас