Фонд гарантування вкладів озвучив борги "Укрпошти" перед Дельта Банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів озвучив борги "Укрпошти" перед Дельта Банком

Фондовий ринок
2375
Державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” затримало платежі в неплатоспроможний Дельта Банк (Київ) на 23 млн грн, повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“На 30 березня 2015 обсяг коштів, прийнятих УДППЗ “Укрпошта” від клієнтів, які не були перераховані в АТ “Дельта Банк”, становить 23 млн 912 тис. 587,5 грн … Фонд звернувся до УДППЗ “Укрпошта” з проханням оперативно перерахувати грошові кошти фізосіб, які надавалися ними виключно для подальшого їх перерахування в АТ “Дельта Банк”, – вказується в повідомленні.
У Фонді наголошують, що відповідно до статті 36 закону про систему гарантування вкладів при тимчасової адміністрації в неплатоспроможності банку не здійснюється залік зустрічних вимог, оскільки це може призвести до порушення порядку погашення вимог кредиторів.
“Замість вжиття заходів щодо негайного припинення дій, які завдають значних матеріальних збитків, насамперед, позичальникам АТ“Дельта Банк”… оператор поштового зв’язку у своєму відкритому листі, оприлюдненому на сайті, звернувся до спотворення фактів. Така позиція УДППЗ “Укрпошта” представляється вкрай безвідповідальною”, – резюмується в повідомленні.
Як повідомлялося, “Укрпошта” звернулася з відкритим листом до директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з проханням не допустити штучного блокування його коштів у Дельта Банку.
Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).
Фонд гарантування ввів в Дельта Банк тимчасову адміністрацію на термін до 2 вересня 2015 року.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів Дельта Банк займав 4-е місце (60,303 млрд грн) серед 158 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас