Shell залишиться лідером у Великій Британії щодо дивідендної прибутковості, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell залишиться лідером у Великій Британії щодо дивідендної прибутковості, - ЗМІ

Енергетика
108
Англо-голландська Royal Dutch Shell Plc, як очікується, цього року збереже першість з дивідендної дохідності серед британських компаній, незважаючи на покупку BG Group за 47 млрд фунтів стерлінгів ($ 70 млрд), прогнозує аналітична компанія Markit.
Як пише Financial Times, ряд інвесторів вважав, що величезна угода може негативно позначитися на дивідендах Shell.
Однак Markit звертає увагу на масштаби компанії, яка буде створена після об’єднання – Shell-BG Group, оскільки вона одна буде виплачувати близько 10% дивідендів у списку FTSE 100.
За оцінками Markit, власники акцій Shell категорії A в цьому році можуть розраховувати на дивідендну прибутковість у розмірі 6,2%, що, ймовірно, буде найвищим результатом серед 350 найбільших компаній Великої Британії, що входять до списку індексу FTSE 350. Усього Shell направить на дивіденди по акціях категорій A і B в 2015 році близько 8 млрд фунтів.
Незважаючи на обвал цін на нафту, Markit очікує, що нафтогазовий сектор залишиться основним джерелом дивідендів у рамках FTSE 350. Загальна сума виплат нафтогазових компаній досягне 14,2 млрд фунтів. На другому місці по дивідендах будуть банки, на третьому – фармкомпанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас