Суд заарештував голову "Укрспецзему", яка "погоріла" на хабарі у 100 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував голову "Укрспецзему", яка "погоріла" на хабарі у 100 тис. доларів

Кримінал
1055
Голосіївський райсуд столиці обрав запобіжний захід керівникові державного підприємства “Укрспецзем” та її спільникові з Державного земельного агентства України, які отримали 100 тисяч доларів США за виділення двох земельних ділянок у Київській області. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.
Суд підтримав позицію держобвинувачення і визначив для затриманих, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України), запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 2,35 млн гривень кожному.
Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що директор столичного держпідприємства “Укрспецзем” Держагентства земельних ресурсів вимагала хабар у розмірі 200 тисяч доларів. Гроші чиновниця вимагала за видачу свідоцтва на постійне користування 4 га землі в Обухівському районі.
“Отримала перші $100 000. Затримано на гарячому ($86 000), разом з посередником – радником голови Держкомземагенства ($14 000)”, – написав Аваков.
“Прийшли додому – занесли мічені гроші в квартиру – тільки-тільки почали до них звикати, а тут дзвінок у двері – слідчі, поняті, міліція”, – додав він.
“На причетність до даного злочину обґрунтовано перевіряються керівники Держкомземагенства в Київській області та однієї сільських рад області. Слідчі дії тривають”, – повідомив міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас