Американці попереджають про "зростання незбалансованості" світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці попереджають про "зростання незбалансованості" світової економіки

Світ
1340
Міністерство фінансів США попереджає про “зростання незбалансованості” світової економіки, закликаючи єврозону і Японію вжити заходів для збільшення внутрішнього попиту.
На думку американського Мінфіну, державам єврозони і Японії не варто покладатися виключно на кредитно-грошову політику для стимулювання економічного зростання.
У піврічній доповіді, направленій Мінфіном у Конгрес США, зазначається, що тенденція до зростання американської економіки залишається “незмінною”, незважаючи на ослаблення підйому в першому кварталі 2015 року, тоді як економічна динаміка за кордоном “розчаровує”.
У доповіді йдеться, що деякі країни надають дуже великого значення стимулюючій політиці Центробанків як інструменту стимулювання економічного зростання. Цим державам, на думку представників американського Мінфіну, варто було б використовувати заходи бюджетного стимулювання, а також впроваджувати реформи, які підтримали б зростання економіки.
Країнам єврозони необхідно зробити “всі можливі кроки” для стимулювання внутрішнього попиту, вказано в доповіді.
Експерти Мінфіну підкреслили важливість заходів, вжитих Європейським центральним банком (ЄЦБ) у зв’язку із загрозою дефляції, зокрема, програми кількісного пом’якшення (QE). При цьому вони наполягають, що єврозоні треба зробити більше, натиснувши на інші важелі, щоб зробити свій внесок у збільшення глобального попиту.
У доповіді також вказано про слабкий внутрішній попит в Японії, що викликає занепокоєння. На думку Мінфіну, японська влада надто покладається на монетарну політику, а, крім того, не змогла вжити достатніх заходів, щоб компенсувати наслідки торішнього підвищення податку на споживання.
“Надмірна залежність від монетарної політики і надмірне посилення бюджетної політики піддадуть ризику зростання економіки Японії та відхід країни від дефляційної динаміки, а також можуть спричинити негативні наслідки”, – йдеться в доповіді Мінфіну.
Експерти американського Мінфіну також піддали критиці політику Південної Кореї, яка активізувала інтервенції на валютному ринку з метою стримування зміцнення вони.
Тим часом Китай, на думку Мінфіну, досяг “реального прогресу” у зв’язку зі зміцненням юаня до долара США за останні шість місяців.
Китайська нацвалюта, однак, залишається “істотно недооціненою”, наголошується в доповіді Мінфіну.
“Потрібно додаткове зміцнення юаня, щоб добитися необхідної внутрішньої зміни балансу економіки КНР на користь внутрішнього споживання, яка є ключовою метою урядового плану реформ і необхідна для стійкого і збалансованого глобального зростання”, – йдеться в доповіді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас