"Київенерго": населення стало менше платити за тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго": населення стало менше платити за тепло

Казна та Політика
1177
Розрахунки населення за тепло перед ПАТ “Київенерго” в поточному опалювальному сезоні знизилися до 65%, повідомила фінансовий директор компанії Тетяна Грязнова на прес-конференції в п’ятницю.
“Якщо в цілому брати рівень розрахунків групи споживачів ЖЕО і населення, то минулого року це було 82-92%, а цей рік зниження (в опалювальний сезон – з листопада 2014 по квітень 2015) до 65%”.
У той же час Т.Грязнова додала, що ситуацію поліпшує той факт, що 95% споживачів перейшли на прямі розрахунки за тепло з “Київенерго” (а не через ЖЕО, як це було в минулі роки): кошти перестали “осідати” у посередника .
На думку фінансового директора “Київенерго”, погіршення розрахунків населення за тепло пов’язано, зокрема, з переходом на графік оплати виключно в опалювальний сезон (а не з розбивкою на 12 місяців, як це було колись), а також зі зростанням тарифів. “До наступного сезону ми хочемо спільно з регулятором відпрацювати більш м’яку систему, наприклад, варіант двуставочного тарифу”, – сказала вона.
Станом на 1 квітня 2015 заборгованість перед “Київенерго” всіх категорій споживачів за теплову енергію склала більше 2,2 млрд грн. Майже 92% цієї заборгованості припадає на комунальні підприємства, житлові організації та бюджетні установи.
У свою чергу, заборгованість “Київенерго” за період з 1 квітня 2014 року по 1 квітня 2015 перед НАК “Нафтогаз України” за використане паливо становить 975 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас