Рада прийняла закон про ринок газу, виконано ще одну умову МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про ринок газу, виконано ще одну умову МВФ

Енергетика
951
Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №2250 “Про ринок природного газу”.
За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосувало 290 депутатів.
При розгляді в залі, парламентарії підтвердили поправку, згідно з якою забороняється використання державних газопроводів приватними операторами на правах господарського відання (безкоштовно).
При цьому оренда або концесія газорозподільних систем не забороняється.
Основною метою законопроекту є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, в тому числі, передбачених Директивою 2009/73 / ЄС Європарламенту щодо загальних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європарламенту про умови доступу до мереж передачі природного газу.
За словами народного депутата фракції “Народний фронт” Остапа Семерака, прийняття законопроекту є однією з умов схвалення $17,5 млрд кредиту МВФ Україні за новою програмою розширеного фінансування.
Раніше глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв зазначав, що приведення українського “газового” законодавства відповідно до європейських стандартів відкриває перед Україною перспективу участі країни в Європейському енергетичному союзі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас