Зростання долара залишається одним з найважливіших факторів для сировинних ринків у II кварталі, - Saxo Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання долара залишається одним з найважливіших факторів для сировинних ринків у II кварталі, - Saxo Bank

Валюта
441
Нинішнє зміцнення курсу долара США в другому кварталі 2015 р. залишиться одним з найважливіших факторів, що впливають на динаміку багатьох видів сировини, вважає глава відділу торговельних стратегій на сировинного ринку Saxo Bank Оле Хансен.
“Долар продовжить зміцнюватися і буде і далі чинити стримуючий вплив на сировинні ціни”, – сказав О.Хансен на прес-конференції на тему “Економічний прогноз на другий квартал “Ближче до нуля”.
Федеральна резервна система (ФРС) США ось-ось почне цикл посилення грошово-кредитної політики, проте зберігаються великі розбіжності в прогнозах самого ЦБ і ринку щодо ставок на кінець 2015 року (0,29 процентного пункту) і на кінець 2016 (0,9 п.п.). Сповільнення зростання американської економіки, зміцнення долара і відсутність тиску з боку інфляції можуть відкласти підвищення ставок в США, але рано чи пізно воно все ж відбудеться.
Основними темами валютного ринку в “основних” парах залишаються нормалізація грошово-кредитної політики ФРС і зростаючі відмінності в підході Федрезерву і 28 інших центробанків світу, які тим чи іншим чином пом’якшували курс з початку 2015 року.
Збільшення числа ЦБ, що реалізують “кількісне пом’якшення”, знижує популярність коротких позицій по японській ієні.
Зростаючі ризики “мильної бульбашки” на ринках житла у Великобританії, Швеції, Норвегії, Австралії, Нової Зеландії та Канади можуть негативно вплинути на валюти цих країн.
Валюти країн, що розвиваються, продовжать відчувати тиск з боку сильного долара.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас