П'ять найбільших власників єврооблігацій України планують уникнути списання частини боргу при їх реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять найбільших власників єврооблігацій України планують уникнути списання частини боргу при їх реструктуризації

Фондовий ринок
3651
Група з 5 найбільших власників єврооблігацій України планує уникнути списання частини боргу при їх реструктуризації.
Група кредиторів України пропонує свій варіант реструктуризації єврооблігацій, яка не буде включати в себе списання частини боргу.
Власники паперів пропонують змінити умови погашення паперів України.
Агентство вказує, що формування комітету кредиторів України збільшило ймовірність реструктуризації боргів до наступного перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Комітет кредиторів повідомив, що готовий йти на реструктуризацію єврооблігацій України, щоб забезпечити стабільну економічну ситуацію в країні.
Члени комітету кредиторів тримають близько 10 млрд доларів зовнішнього боргу України.
Як повідомляло агентство, міністр фінансів Наталія Яресько наприкінці березня нагадала, що Україна запрошує всіх кредиторів країни, в тому числі і Росію, до переговорів з реструктуризації єврооблігацій.
4 квітня Кабінет Міністрів затвердив перелік зовнішніх боргових інструментів України, з якими здійснюється угода щодо зміни умов запозичень, та надано установки для вжиття заходів учасниками процесу реструктуризації.
6 квітня заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак заявив, що офіційні переговори з реструктуризації єврооблігацій України не проходили.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас