У ГПУ заявили про причетність уряду Яценюка до зловживань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ заявили про причетність уряду Яценюка до зловживань

Казна та Політика
2034
Генеральна прокуратура України виявила порушення в діяльності ряду державних підприємств на загальну суму понад 685 млн грн. за період з 1 березня по 31 грудня 2014 р.
Про це перший заступник генпрокурора Володимир Гузир повідомив на спільному засіданні комітетів Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
Він повідомив, що після виступу в парламенті 18 березня 2015 народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка про начебто зловживання нинішнім урядом на суму 7,5 млрд грн., який посилався на слова колишнього голови Державної фінансової інформації Миколи Гордієнка, було розпочато досудове слідство.
«Воно триває. ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про можливі зловживання посадовими особами Кабінету міністрів за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, де йдеться про зловживання, які спричинили особливо тяжкі наслідки », – сказав Гузир.
Разом з тим він повідомив, що на сьогоднішній день не встановлено, які саме суми збитків завдали чиновники попередніх урядів, а які – нинішнього уряду.
Також Гузир повідомив, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ із заявою, що він в будь-який момент готовий дати свідчення, але «в даний момент необхідності проведення допитів прем’єр-міністра або членів Кабміну немає, але при необхідності вони будуть проведені».
Зазначимо, раніше Яценюк заявив, що готовий назвати головних фігурантів корупційних схем.
У той же час, Кабмін уже визнав наявність фінансових порушень у своїй діяльності на 500 мільйонів гривень в 2014 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас