Україна продовжила до вересня 2016 р обмеження на імпорт сталевих труб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продовжила до вересня 2016 р обмеження на імпорт сталевих труб

Казна та Політика
137
Україна продовжила до вересня 2016 обмеження у вигляді квот на імпорт сталевих безшовних і насосно-компресорних труб, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі з посиланням на рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.
Згідно з повідомленням, паралельно зі зниженням ціни імпорту труб в Україні спостерігається зниження цін реалізації товару національним товаровиробником на внутрішньому ринку, скорочення обсягів продажів товару вітчизняного товаровиробника, зменшення обсягів виробництва та відсотка використання виробничих потужностей, скорочення зайнятості, показників фондовіддачі та ліквідності.
Таким чином, рішення Міжвідомчої комісії обумовлено необхідністю захисту національного товаровиробника.
При цьому найбільший обсяг квот на імпорт в Україну сталевих труб на період до вересня 2016 отримали Росія (20,7 тис. тонн) і Австрія (4,2 тис. тонн).
Зазначимо, на початку жовтня 2014 Україна продовжила дію введених у 2008 році квот на імпорт в країну сталевих труб безшовних обсадних і насосно-компресорних зовнішнім діаметром до 406,4 мм, незалежно від країни походження, на шість місяців – до 31 березня 2015 .
Найбільшими виробниками труб в Україні є Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Новомосковський трубзавод, “Інтерпайп Ніко-Тьюб” (входять в трубно-колісну компанію Віктора Пінчука «Інтрпайп»), а також Харцизький трубзавод (входить до групи «Метінвест» Ріната Ахметова).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас