Більшість потенційних покупців банків відмовляються подавати декларації про доходи, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість потенційних покупців банків відмовляються подавати декларації про доходи, - НБУ

Особисті фінанси
891
Національний банк України з цього року почав вимагати від осіб, бажаючих придбати банк, декларацію про доходи і майновий стан, але ця вимога більшістю заявників не виконується.
Про це написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Леонід Антоненко на своїй сторінці в мережі Facebook.
«Чим впливовіша і відоміша особа, тим агресивніше вона не виконує цю вимогу. Обурюються», – написав Антоненко.
Чиновник провів паралелі між купівлею банку та оформленням субсидії на житлово-комунальні послуги, де також потрібна подача декларації на одержувача субсидії й усіх членів його сім’ї, й у якості підтвердження розмістив список документів для отримання субсидії.
«Маю намір цей списочок повісити в рамку на вході у свій кабінет. Щоб капіталісти могли розділити своє обурення з незаможними співгромадянами», – додав він.
Фонд гарантування вкладів фізосіб на даний час виводить із ринку 48 неплатоспроможних банків, 46 з яких Національний банк визнав неплатоспроможними у 2014-2015 роках.
Стандартна процедура виведення банку з ринку передбачає пошук інвесторів для цього банку, однак у результаті проведеного пошуку інвесторів фонд зміг знайти покупця тільки на 1 банк, 33 банки перебувають у стадії ліквідації, у інших працює тимчасова адміністрація фонду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас