Депутати вирішили перерозподілити видатки бюджетних програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати вирішили перерозподілити видатки бюджетних програм

Казна та Політика
390
Парламентарії погодилися перерозподілити видатки бюджетних програм. Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект № 2376. Документ розглядався за скороченою процедурою. “За” проголосували 269 депутатів.
Бюджетний комітет, а також енергетичний комітет парламенту підтримали прийняття документа за основу і в цілому.
Як наголошується в пояснювальній записці до документа, метою законопроекту є забезпечення своєчасної та стовідсоткової виплати зарплати працівникам державних вугледобувних підприємств на законодавчо встановленому рівні, створення безпечних умов праці вугледобувних підприємств.
“Законопроект дає можливість виплатити шахтарям заборгованість із заробітної плати”, – зазначив Ігор Гузь (“Народний Фронт”), закликаючи колег проголосувати цей проект закону.
Міністр енергетики Володимир Демчишин назвав закон “дуже важливим”. “Але нас має турбувати і стратегія розвитку вуглевидобутку. Тому коштів для вугільної промисловості має бути більше”, – зазначив міністр. За його словами, гроші розраховують отримати з кредитів, а також від приватизації.
“Досягнення мети пропонується здійснити шляхом збільшення видатків за бюджетною програмою КПКВК 1101110” Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції “… за рахунок зменшення видатків на зазначену суму за бюджетною програмою КПКВК 1101070” Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості “в рамках витрат, встановлених Міненерговугілля Законом України” Про Державний бюджет України на 2015 рік “. Таким чином, шляхом перерозподілу бюджетних витрат на погашення зарплатних боргів перед шахтарями виділять від 400 до 650 млн грн.
Нагадаємо, працівники держшахт в Україні почали акції протесту – шахтарі перекривають дороги і виходять на мітинги. Люди вимагають погасити заборгованість по зарплаті за декілька місяців, на деяких держшахтах зарплати не виплачуються з жовтня 2014 р. 240 млн грн були виділені на ці цілі, проте залишилися на рахунках банку, визнаного неплатоспроможним. За словами депутатів, заборгованість по зарплаті шахтарям становить близько мільярда гривень, Демчишин запевняє, що заборгованість по зарплатах – 650 млн грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас