Експерт розповів, чи варто йти в «обмінки», і в якій валюті зберігати гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чи варто йти в «обмінки», і в якій валюті зберігати гроші

Валюта
12787
Якщо хтось збирається витратити свої валютні заощадження досить скоро протягом двох-трьох місяців, то в такому разі не радив би вчиняти будь-які обмінні операції з гривнею або, навпаки, з “американцем”.
Так вважає директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров, пишуть “Коментарі” з посиланням на “112 Україна”.
«А от якщо поставлено завдання щодо заощадження і накопичення грошових коштів на період одного-двох років, то віддав би перевагу долару США, який має кращі перспективи, ніж наша національна валюта, тому що в тривалому проміжку часу зберігаються фактори сильного тиску на гривню», – вважає експерт.
«Для коротких термінів порадив би вибрати, зокрема, короткостроковий банківський депозит, тому що на кожній валютній операції ми втрачаємо спред, тобто різницю між ціною купівлі та продажу валюти», – додав Гончаров.
Разом з тим економіст стверджує, що має пройти певний час, щоб учасники ринку і населення змогли все-таки зважитися на те, щоб відкладати гроші на більш спокійний час і на більш тривалий термін, а «не пускати гроші в короткострокові валютні операції».
Фінансово спроможним громадянам Гончаров також радить свій гривневий еквівалент перевести в цінні папери.
«У такій ситуації що ж ще можна робити нашим фінансово заможним громадянам та підприємцям? Важко відповісти на це актуальне питання, тому що дуже складно спрогнозувати, як будуть далі розвиватися події. З цієї причини, якщо у вас всі гроші в гривні, рекомендував би також частину з них перекласти в цінні папери інститутів спільного інвестування, які разом з підприємствами реального сектора економіки виробляють конкурентну продукцію і генерують дивідендну базу», – вважає Гончаров.
Однак, якщо у вас накопичилася зовсім невелика сума – варто почекати, радить експерт.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас