Alibaba обігнала Amazon за кількістю покупців, але відстає за кількістю брендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba обігнала Amazon за кількістю покупців, але відстає за кількістю брендів

Світ
556
Торговельні онлайн-майданчики (маркетплейси) набирають популярності завдяки широкому вибору брендів. З їх появою у роздрібних продавців значно розширилися канали продажів, зазначили аналітики BI Intelligence.
Китайська Alibaba наростила найбільшу клієнтську базу протягом минулого року, але не може похвалитися співпрацею з великим числом відомих брендів. Минулого року понад 330 млн покупців зробили покупки на маркетплейсах Tmall або Taobao, що належать Alibaba. Taobao – це С2С-майданчик, де продають-купують тільки звичайні користувачі, і бренди не можуть безпосередньо реалізовувати свої товари та послуги.
Tmall надає послуги для брендів, але він зіткнувся з великим напливом підробок, представлених на своєму сайті. Не так давно на цьому майданчику з’явилися товари від таких відомих виробників, як Burberry, L’Occitane, і Estée Lauder.
Найбільший американський маркетплейс – Amazon – обслужив торік 270 млн покупців з усього світу. На цьому майданчику представлені понад 2 млн брендів і торгових марок зі 100 країн світу.
За прогнозом BI Intelligence, Groupon може відродитися як великий гравець на ринку електронної комерції. У минулому році близько 44 млн клієнтів придбали товари або послуги на цьому онлайн-майданчику.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас