Кабмін передав управління 51% -ною держчасткою у створеному з Фірташем ТОВ "ЗТМК "державною "ОГХК" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передав управління 51% -ною держчасткою у створеному з Фірташем ТОВ "ЗТМК "державною "ОГХК"

Енергетика
358
Кабінет міністрів передав управління державною часткою в розмірі 51% ТОВ “Запорізький титаномагнієвий комбінат” (ЗТМК) держпідприємству “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.
Це закріплено розпорядженням Кабміну №287-р від 4 квітня, оприлюдненому в понеділок.
При цьому Кабмін встановив, що держпідприємство не має права передавати виконання доручень іншій особі, договір-доручення укладається на строк до трьох років, а держпідприємство здійснює функції представника за договором-дорученням безоплатно.
У розпорядженні зазначено, що така пропозиція надійшла від Фонду державного майна (ФДМ) і було погоджено з Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ). Договір-доручення на здійснення функцій управління буде укладено з керівником ОГХК.
ЗТМК – єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Проектна потужність комбінату – 20 тис. тонн на рік, однак через зношування виробничих фондів підприємство в даний час може випускати 10 тис. тонн губки.
Держава володіє контрольним пакетом ТОВЗТМК”, структури Group DF – 49%.
“Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (спочатку – ДП “Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат”) створена тоді ще функціонував Мінпромполітики в 2009 році. У неї входять Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК.
У 2012 році ПрАТ “Кримський титан”, що входить в Group DF Дмитра Фірташа, домовився з ФДМ про оренду ІршанскогоГОКа і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року. Кабмін 6 серпня 2014 вирішив не продовжувати ці договори оренди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас