Співвласник "Київстару" і life :) вкладе $16 млрд у телеком-активи США і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співвласник "Київстару" і life :) вкладе $16 млрд у телеком-активи США і ЄС

Фондовий ринок
1142
Британська інвестиційна компанія LetterOne Technology (L1Technology) має $16 млрд для вкладень в технологічні та телекомунікаційні компанії США і Великої Британії. L1Technology, що належить акціонерам російської “Альфа-груп”, сформувала консультативна рада з “важковаговиків” світового ІТ-бізнесу.
До нього увійшли співзасновник Lastminute.com Брент Хоберман, ірландський підприємець у сфері зв’язку Денис О’Брайен, колишній менеджер Google Осама Бедіер, один з колишніх керівників Skype Рас Шо, співзасновник Vodafone сер Юліан Хорн-Сміт.
Голова L1Technology Олексій Резнікович заявив, що серед можливих об’єктів для покупки компанія вивчає традиційні телекомунікаційні компанії, які потребують підтримки або новому капіталі, а також інтернет-компанії, що створюють мобільні додатки і потокові сервіси.
Олексій Резнікович відзначив, що у L1Technology немає боргів на балансі, тому за рахунок залучення кредитів доступні їй кошти можуть бути збільшені до $25 млрд.
За даними FT, L1Technology виступатиме холдинговою компанією для пакетів акцій, що належать “Альфа-груп”: 47,85 голосуючих акцій в Vimpelcom (куди входить “Київстар”) і 13,22% – в Turkcell (основний акціонер “Астеліту”). Одним із співвласників “Альфа-груп” є виходець зі Львова російський мільярдер Михайло Фрідман.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас