Ліки, що підпадають під дозвіл обороту після закінчення реєстрації, будуть обкладатися ПДВ за ставкою 20% замість 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки, що підпадають під дозвіл обороту після закінчення реєстрації, будуть обкладатися ПДВ за ставкою 20% замість 7%

Казна та Політика
711
Лікарські засоби, що потрапляють під дозвіл обороту після закінчення терміну їх реєстрації до закінчення терміну придатності, будуть обкладатися ПДВ за ставкою 20%, а не 7%.
Як повідомили агентству в Об’єднанні організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості (ООРММП), таку відповідь на свій запит організація отримала від Державної фіскальної служби (ДФС).
Свою позицію ДФС обґрунтувала тим, що ставка ПДВ 7% застосовується до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Держреєстру лікарських засобів
“Для застосування ставки податку на додану вартість в розмірі 7% такі препарати мають бути дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесені до Держреєстру лікарських засобів. Якщо не дотримано хоча б однієї із зазначених умов, тобто такі ліки не дозволені для виробництва і застосування в Україні або не внесені до Держреєстру, операції обкладаються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%”, – роз’яснюється у відповіді ДФС.
У ООРММП зазначили, що запит в ДФС був направлений у зв’язку з тим, що препарати, термін реєстрації яких завершився, вилучаються з Держреєстру лікарських засобів.
Як повідомлялося, в жовтні 2014 року Верховна рада з другої спроби внесла зміни до закону про лікарські засоби, що дозволяють використовувати вже закуплені вакцини БЦЖ і дозволяють безстроковий оборот лікарських засобів після першої перереєстрації.
Документ передбачає, що лікарські засоби, випущені в оборот під час терміну, протягом якого вони були дозволені до застосування в Україні, можуть застосовуватися до закінчення терміну їх дії, визначеного виробником і позначеного на упаковці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас