Світовий ринок M&A зросте в найближчі 12 місяців на тлі посилення інтересу покупців, - EY — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок M&A зросте в найближчі 12 місяців на тлі посилення інтересу покупців, - EY

Світ
175
EY очікує зростання числа злиттів і поглинань у світі в найближчі 12 місяців завдяки посиленню інтересу з боку покупців.
Продаж активів в цей період стане фундаментальною частиною стратегії компаній з управління капіталом, оскільки керуючі прагнуть підвищити ефективність портфеля і прибуток акціонерів, йдеться в дослідженні EY, присвяченому питанням продажу корпоративних активів, – “Укладення угоди: як прискорити результат і збільшити вартість” (Global Corporate Divestment Study, Closing the deal: strategies to increase speed and value).
За даними EY, 54% опитаних керівників вищої ланки очікують збільшення стратегічних продажів активів.
Тим, хто планує укласти угоду з продажу активів, не складе труднощів знайти покупця. Багато компаній (42%) очікують збільшення числа спонтанних пропозицій про продаж в наступному році. Беручи до уваги потенційні вигоди від продажу активів, 47% компаній визнали, що навіть за відсутності наміру продати активи вони готові укласти угоду з премією в розмірі від 10% до 20% (і третина погодилася б на премію нижче 10%).
Для багатьох компаній угоди з продажу активів є основним джерелом зростання: 74% учасників опитування заявили, що використовували кошти від останнього продажу активів для розвитку бізнесу. Третина з них реінвестували кошти в профільну діяльність компанії, 23% вклалися в нові продукти, ринки або географічні регіони, а 17% респондентів придбали нові активи.
Фінансові переваги продажу активів очевидні: у 66% компаній остання угода з продажу активів привела до підвищення вартості решти бізнесу.
Для збереження конкурентних позицій та досягнення економічного зростання багато компаній оптимізують діяльність, концентруючись лише на профільних напрямках і продуктах. 46% керівників заявили, що причиною останнього продажу активів послужило те, що вони не мали стосунку до профільної діяльності компанії.
“Переведення капіталу з непрофільних активів у профільні стане головним завданням 2015 року”, – вважає керівник міжнародної практики консультаційних послуг з операцій EY Піп МакКрості.
Продажі активів цього року будуть і надалі більшою мірою залежати від вимог акціонерів. Як зазначили 45% респондентів, активність інвесторів зіграла істотну роль при укладанні останніх угод з продажу їхніх активів.
“Сьогодні акціонери наполегливі як ніколи і не зупиняться ні перед чим, щоб роздобути активи за найкращою ціною. Інтерес до операцій з продажу активів продовжить рости не тільки за рахунок їхньої активності, але і внаслідок проведеного керівництвом попереджувального аналізу існуючого портфеля активів і його постійних коригувань” , – говорить керівник міжнародної практики EY з надання консультаційних послуг з продажу активів Пол Хамс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас