На фінансову підтримку в АПК шляхом здешевлення кредитів передбачено 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фінансову підтримку в АПК шляхом здешевлення кредитів передбачено 300 млн грн

Кредит&Депозит
110
Міністерство аграрної політики та продовольства розробило порядок отримання компенсацій кредитних ставок аграріями за програмою здешевлення кредитів.
Згідно з проектом постанови, опублікованої на сайті відомства, на фінансову підтримку в АПК шляхом здешевлення кредитів в бюджеті передбачено 300 млн грн.
Одержувачами компенсацій можуть бути всі юридичні особи незалежно від форми власності.
“Компенсація надається в національній валюті в розмірі нарахованої та фактично сплаченої в поточному році позичальником процентної ставки за користування кредитами, зменшеної на 16 процентних пунктів і в іноземній валюті у розмірі 6% річних”, – йдеться в документі.
Мінагропрод має намір розподіляти кошти між департаментами агропромислового розвитку облдержадміністрацій пропорційно середньорічному обсягу валового сільгоспвиробництва за попередні три роки в регіоні.
Конкурсні комісії при обладміністраціях надаватимуть право на компенсацію, в першу чергу, тим компаніям, які мають річний дохід від реалізації сільгосппродукції за останній рік у розмірі 10 млн грн. Компенсації також отримають ті компанії, які займаються вирощуванням та розведенням великої рогатої худоби.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2015 щодо виділення додаткових 550 млн грн на підтримку агропромислового комплексу. На заходи щодо здешевлення кредитів в АПК передбачено 300 млн грн. Ще 250 млн грн спрямують на держпідтримку галузі тваринництва.
В цілому бюджетом Міністерству аграрної політики та продовольства України передбачено видатки в обсязі 3,099 млрд грн, з яких кошти загального фонду становлять 1,139 млрд грн, спеціального – 1,96 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас