Ліквідовано конвертцентр з річним обігом 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідовано конвертцентр з річним обігом 1 млрд грн

Кримінал
770
Згідно з повідомленням прес-служби МВС, задокументовано протиправну діяльність злочинної групи, 7 учасників якої в період 2014-2015 років здійснювали злочинну діяльність, пов’язану з незаконною конвертацією безготівкових коштів у готівку.
У своїй діяльності підозрювані використовували підконтрольні підприємства, що здійснюють імпорт та оптово-роздрібну торгівлю імпортними товарами, а також спеціально створені фіктивні підприємства.
“Щоб приховати протиправну діяльність, організатори злочинної групи використовували корупційні зв’язки із співробітниками Державної фіскальної служби”, – сказано в повідомленні.
В ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено майже 4 млн грн неврахованої готівки.
За рішенням суду на 155 рахунків фіктивних підприємств в 32 банківських установах накладено арешт.
За попередніми даними, обсяг проведених незаконних фінансових операцій по рахунках підприємств, задіяних у злочинній схемі, складає близько 1 млрд грн на рік.
Для припинення протиправної діяльності проведено 25 обшуків в офісних та складських приміщеннях, транспортних засобах фігурантів, місцях їх проживання на території Києва, Київської, Донецької та Львівської областей.
Одночасно слідчі дії проводилися також і в приміщеннях 5 структурних підрозділів Державної фіскальної служби в столиці та в Донецькій області.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас