Європейці зацікавилися будівництвом першої концесійної дороги в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці зацікавилися будівництвом першої концесійної дороги в Україні

Казна та Політика
1440
Проектом будівництва першої концесійної дороги в Україні сполученням Львів-Краковець вже зацікавилися дві європейські компанії, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
“Я не хочу називати їх, це дві європейські компанії, одна з них – польська” – сказав він на брифінгу в Києві.
Міністр додав, що рішення про будівництво вказаної дороги на умовах концесії підтримав Кабінет міністрів України і органи місцевої влади.
“Ми почали вже формувати умови концесійного конкурсу, через два тижні зможемо представити конкурсну документацію”, – зазначив А.Пивоварський.
Раніше, на засіданні Кабінету міністрів України 31 березня А.Пивоварський запропонував членам уряду погодити умови конкурсу на будівництво концесійної автодороги Львів-Краковець.
Проект “Будівництво та експлуатація автомобільної дороги Львів-Краковець протяжністю 84,4 км” є пілотним концесійним проектом в Україні. Ступінь економічної ефективності від його реалізації повинен виявити рівень зацікавленості потенційних інвесторів та доцільності втілення концесійних проектів в Україні.
Також зазначалося, що будівництво доріг в рамках державно-приватного партнерства (концесії) передбачає повернення інвестицій концесіонеру за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об’єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв’язку вздовж дороги.
У середині лютого 2015 р. А.Пивоварський висловлював надію, що проект зазначеної концесійної дороги буде представлений на розгляд інвесторів через два-три тижні.
Пізніше, 23 березня голова Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”) Сергій Підгайний повідомив, що конкурс на будівництво дороги Львів-Краковець планується оголосити в квітні.
За словами С.Підгайного, проект фінансової моделі, всі необхідні обґрунтування та конкурсна документація розроблені і перебувають на узгодженні в уряді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас