Ціна газу для України на II кв. становить $247,18, принцип take-or-pay не працює, - Міллер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна газу для України на II кв. становить $247,18, принцип take-or-pay не працює, - Міллер

Енергетика
1124
Принцип “бери-або-плати”, що залишався каменем спотикання між “Газпромом” і “Нафтогазом України” в умовах поставок газу на другий квартал, буде призупинено.
Глава “Газпрому” Олексій Міллер заявив журналістам: “Підписано додаткову угоду з НАК“Нафтогаз України”, що регулює технічні питання виконання контракту від 2009 року про постачання газу в Україну, аналогічно діяв в рамках“зимового пакета”. Угода регулює механізм внесення передоплати за російський газ, процедуру виставлення заявок на поставки, допустимі добові обсяги (від 0 до 114 млн на добу), а також питання проведення звірки взаєморозрахунків і використання газу, сплаченого, але не відібраного “Нафтогазом” в попередній період.
“Газпром” не вимагатиме оплати штрафів за правилом “бери або плати” за постачання газу в другому кварталі 2015 року. Сторони працювали, працюють і продовжать працювати відповідно до контракту від 2009 року. Окремо зафіксовано, що підписаний додаток не впливає на правові позиції сторін в арбітражному розгляді в Стокгольмі “, – підкреслив він.
“Газпром” також повідомив уточнену контрактну ціну поставок. “Фактична ціна поставок у другому кварталі знизиться відповідно до постанови уряду РФ про митні збори на $100 і складе $247,18 за 1000 куб. м”, – додав він.
Це нижче рівня нинішньої спотової ціни на найближчому до України австрійському газовому хабі CEGH в Баумгартені – $ 257.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас