Яресько про реструктуризацію держборгу: Це болюче питання для кредиторів, не для народу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько про реструктуризацію держборгу: Це болюче питання для кредиторів, не для народу України

Казна та Політика
1110
Україна має багато чого зробити до наступної перевірки МВФ, яка відбудеться наприкінці травня. Про розповіла глава Міністерства фінансів Наталія Яресько.
“У нас є кілька структурних маяків. … Є програма реформи державних підприємств, вимога схвалити Верховною Радою закон” Про ринок природного газу “, закон” Про правозахист інвесторів “. Ще є вимога посилення незалежності Національного банку через законопроекти. Всі ці маяки нам потрібно завершити до наступної перевірки МВФ наприкінці травня “, – пояснила Яресько.
За її словами, одне з найважливіших питань – це реструктуризація боргів. Яресько підкреслила, що це “болюче питання” для кредиторів, але не для народу України.
“Консультації щойно почалися. Я була в Каліфорнії, в Нью-Йорку, в Лондоні, де зустрічалася з нашими найбільшими кредиторами в США і Великобританії. Це приблизно 15 найбільших кредиторів, які там знаходяться. У ході цих перших консультацій ми пробували їм пояснювати, які у нас цілі “, – розповіла Яресько.
“Перше – це заощадження або зменшення наших грошових потоків протягом 4 років з обслуговування боргів. Протягом наступних чотирьох років ми за рахунок зменшення витрат на обслуговування та погашення державного боргу заощадимо для бюджету $ 15,3 мільярда доларів. … Це має прямий вплив на платіжний баланс країни, на стабілізацію нашої валюти, на стабілізацію нашої банківської та фінансової системи “, – зазначила міністр.
“Друга мета – це досягти до 2020 року співвідношення боргів до ВВП не більше, ніж 71%. Це має прямий вплив на нашу здатність як країни, як економіки платити наші борги. І третя мета – це після програми, тобто з 2019 року, домогтися, щоб наші платежі з обслуговування боргів не перевищували більше 10% ВВП “, – розповіла Яресько.
Вона зазначила, що поки Україна не пропонувала кредиторам умов з реструктуризації. “Таких розмов не було поки”, – сказала міністр.
Яресько також нагадала, що Україна зобов’язана завершити переговори про реструктуризацію в травні.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас