НКРЗІ запропонувала переносити абонентські номери без анонімності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ запропонувала переносити абонентські номери без анонімності

Технології&Авто
2865
Національна комісія регулювання зв’язку (НКРЗІ) відклала затвердження правил по MNP (Mobile Number Portability, збереження номера при переході до іншого оператора).
В черговий версії документа з’явилися нововведення, з якими погодилися не всі оператори. НКРЗІ запропонувала ввести обов’язкову реєстрацію при бажанні стільникового абонента скористатися MNP.
“Абонент – фізична особа вказує у заяві прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, серію і номер паспорта або іншого документа, що посвідчує особу”, – запропонували автори проекту.
В Україні більше 95% всіх мобільних користувачів обслуговуються за передплаченою моделлю (припейд), що не вимагає реєстрації.
Таким чином, анонімним клієнтам правила не дозволяють скористатися MNP. НКРЗІ запропонувало стягувати з абонентів плату за перехід до іншого оператора зі збереженням номера. Клієнтам необхідно буде отримати спеціальну ідентифікаційну телекомунікаційну картку. Регулятор обмежив процес перенесення – не більше 24 годин.
У проекті нових правил міститься умова, що зобов’язує абонента спочатку повідомити “старого” оператора про свій перехід в іншу мережу. Потім він вже може підключитися до іншого оператора. Компанія “Астеліт” не погодилася з перерахованими доповненнями, наполягаючи на збереженні принципу анонімності.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас