Німеччина надасть Україні незв'язаний кредит в 500 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина надасть Україні незв'язаний кредит в 500 млн євро

Казна та Політика
344
Уряд України уклав з урядом Німеччини Меморандум про спільні наміри про незв’язаний фінансовий кредит загальним розміром EUR500 млн і Рамкову угоду з Кредитною установою для відбудови (KfW) під час 8-го засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва в Берліні.
Віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який підписав документ від української сторони, підкреслив, що ці кошти будуть спрямовані на відновлення і модернізацію східної частини України, в тому числі на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та модернізацію об’єктів інфраструктури, енергетики , тепло- і водопостачання, водовідведення, соціальної інфраструктури, відновлення і будівництво житла.
Г.Зубко нагадав, що підписання Меморандуму та Рамкової угоди стали успішним підсумком переговорів, розпочатих у серпні 2014 президентом України Петром Порошенком і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він подякував за підтримку країни під час безпрецедентних історичних випробувань.
Як зазначив віце-прем’єр, український уряд готовий включитися в реалізацію проектів незв’язаного фінансового кредиту.
Відповідно до підписаних документів, індивідуальні позики будуть використовуватися для фінансування проектів на територіях Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей та інших регіонів України, де зареєстровано значну кількість переселенців.
Фінансові ресурси можуть бути виділені банком KfW в червні 2015 року.
Термін погашення кредиту – до 15 років, пільговий період – п’ять років.
Г.Зубко також поінформував учасників засідання про реалізацію Гуманітарного плану реагування і запросив німецьку сторону взяти участь у Міжнародній конференції з підтримки реформ в Україні в квітні в Києві.
“Мета цієї конференції – об’єднання зусиль міжнародного співтовариства в підтримку ключових реформ в Україні з одночасним забезпеченням заходів з відновлення Донбасу”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас