Яресько вважає нинішній курс гривні "нормальним" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько вважає нинішній курс гривні "нормальним"

Валюта
5861
Нинішній курс національної валюти в Міністерстві фінансів України вважають “нормальним”. Про це заявила глава відомства Наталія Яресько.
Як вона зазначила, стабілізувати гривню вдалося не тільки через наповнення золотовалютних резервів, а й завдяки ліквідації спекуляцій на валютному ринку.
“Курс сьогодні нормальний. Ми змогли не тільки наповнити резерви, але і зупинити взагалі спекуляцію адміністративними важелями, які використовує і Нацбанк, і уряд. Те, що ми внесли і ввели тимчасові імпортні тарифи – це зменшує тиск на валюту, це зменшує наш дефіцит платіжного балансу. І всі ці важелі разом з наповненням золотовалютних резервів нам надають впевненості не тільки в монетарній системі, але також і в банківській системі. І я думаю, що наша мета – затримати таку впевненість і курс в таких рамках “, – сказала Яресько.
Як повідомлялося, на сьогодні, 1 квітня, НБУ встановив такі курси основних іноземних валют до гривні:
1 долар США – 23,45 грн;
1 євро – 25,23 грн;
10 російський рублів – 4,067 грн.
Нагадаємо також, що Нацбанк змінив порядок розрахунку та встановлення курсу долара.
Фундаментальний курс долара в Україні за програмою МВФ передбачається на рівні 22 грн/дол до кінця 2015 року при середньорічному показнику 21,7 грн/дол. Курс 21,7 грн/дол також закладений до держбюджету України на 2015 рік.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас