General Motors визнав 77 смертельних випадків через технічний дефект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors визнав 77 смертельних випадків через технічний дефект

Технології&Авто
430
В результаті аварій, викликаних дефектом у замку запалювання автомобілів американської General Motors (GM), загинули принаймні 77 людей, свідчать дані, опубліковані на сайті фонду компанії з виплати компенсацій постраждалим.
Крім того, понад 140 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.
За словами глави фонду Кеннета Файнберга, з серпня минулого року вже отримано 475 претензій на компенсацію у зв’язку з передбачуваною смертю і понад 4,3 тис. претензій у зв’язку з передбачуваними каліцтвами. До теперішнього часу переконливими були визнані 218 заяв.
При цьому в даний час з’ясовується необхідність виплати компенсацій за смерть 89 людей і понад 1,17 тис. травм.
За даними агентства AFP, американська корпорація виплачує щонайменше по $1 млн у вигляді компенсації за кожного загиблого.
GM знала про дефект в замку запалювання Chevrolet Cobalts і деяких інших машин протягом понад 10 років, але не відкликала такі автомобілі аж до лютого 2014 року. Поломка в системі запалювання призводила до мимовільного відключення двигуна, в результаті чого машина раптово зупинялася. Крім того, відключалися підсилювач керма і датчики подушки безпеки.
GM відкликало в США 5,88 млн автомобілів у зв’язку з дефектом в замку запалювання. За підсумками 2014 року в цілому кількість відкликань машин з американського ринку різними автовиробниками склала 63,9 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас