Російської "дочці" "Рошен" відмовили в захисті ділової репутації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російської "дочці" "Рошен" відмовили в захисті ділової репутації

Світ
1157
Дев’ятий арбітражний апеляційний суд у вівторок підтвердив рішення Арбітражного суду Москви, який 5 грудня 2014 відмовив ТОВ “Рошен” (російська “дочка” української кондитерської корпорації “Рошен”, якою володіє президент України Петро Порошенко) в позові до російського холдингу “Об’єднані кондитери” про захист ділової репутації.
Як зазначається в інформації на сайті суду, суд відхилив скаргу ТОВ “Рошен”.
До прийняття судового акта першої інстанції, 27 жовтня 2014 року, суд вирішив залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги, ВАТ “Липецька фабрика “Рошен”.
Виступаючи на одному з минулих засідань, представник ТОВ “Рошен” заявив, що відповідач порушив його права при розголошенні недостовірної інформації про нібито ухиленні компанії від податків, несплату митних платежів, а також про виробництво шкідливої для життя людини продукції.
Представник “Об’єднаних кондитерів” відзначив на засіданні, що лист, на який посилається позивач, в основному було присвячено діяльності липецької фабрики “Рошен”, відомості щодо якої підтверджені набрали чинності рішеннями суду.
На думку відповідача, відомості про самого позивача не порушують його законні права та інтереси. При написанні листа, сказав юрист, холдинг “Об’єднані кондитери” скористався “своїм конституційним правом”, і позов ТОВ “Рошен” задоволенню не підлягає.
Раніше повідомлялося, що ще один позов ТОВ “Рошен” до “Об’єднаним кондитерам” про захист ділової репутації суд 11 липня 2014 залишив без розгляду. Представник позивача пояснив тоді, що даний позов утворився в результаті технічної помилки у зв’язку з тим, що позовна заява була спрямована в електронному та паперовому вигляді.
Як пояснив він тоді журналістам, позов поданий у зв’язку з тим, що “Об’єднані кондитери” направили ряду депутатів Держдуми лист, в якому компанія “Рошен” звинувачується в скоєнні низки кримінальних правопорушень. “Йдеться, зокрема, йде про виготовлення продукції, небезпечної для життя і здоров’я громадян, а також про порушення, пов’язані з ввезенням на територію РФ товарів з ухиленням від сплати митних платежів”, – уточнив він.
“Ми просимо спростувати цю недостовірну з нашої точки зору інформацію”, – сказав представник позивача.
Фінансових вимог до відповідача позивач не висуває.
У березні 2014 Тверський суд Москви в рамках розслідування кримінальної справи проти корпорації “Рошен” заарештував її рахунки в РФ. Судовий позов був ініційований російським холдингом “Об’єднані кондитери”, який вимагав від “Рошен” виплати 2,4 млрд рублів за незаконне користування товарними знаками. Виробництво на російських фабриках “Рошен” в Липецькій області було зупинено. Робота відновилася в квітні.
У травні Мосміськсуд визнав законним арешт рахунків компанії, що не задовольнивши апеляційну скаргу ТОВ “Рошен” на рішення Тверського суду Москви.
ТОВ “Рошен” заявляло про намір оскаржити рішення апеляційної інстанції.
Корпорація “Рошен”, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька область), Кременчуцьку (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).
Власник корпорації П.Порошенко заявляв про намір продати свій бізнес після вступу на посаду президента України.
Холдинг “Об’єднані кондитери”, що входить до групи “Гута”, об’єднує 15 кондитерських фабрик з 11 російських регіонів. Найбільш великими серед них є “Червоний Жовтень”, концерн “Бабаєвський”, “Рот Фронт”, “Ясна Поляна”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас