Валютна девальвація загальмувала ринок нерухомості в Україні сильніше, ніж загострення ситуації на Південному Сході країни, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютна девальвація загальмувала ринок нерухомості в Україні сильніше, ніж загострення ситуації на Південному Сході країни, - думка

Нерухомість
1134
Починаючи з листопада 2013 року, на українському ринку комерційної нерухомості було затишшя, іноземні інвестори категорично не розглядали Україну як ринок для інвестицій.
“З часом протягом 9 місяців 2014 до ситуації поступово звикли, перестали сприймати як щось екстраординарне, а, швидше, як звичайну реальність”, – розповів Олександр Носаченко, керуючий директор Colliers International в Україні.
Починаючи з вересня-жовтня 2014 року, почалося пожвавлення інтересу з боку деяких зарубіжних інвесторів і перші рухи, які в подальшому могли привести до угод.
“Валютна девальвація з кінця грудня і, меншою мірою, загострення ситуації на Південному Сході країни, знову сильно пригальмували всі процеси щодо прийняття інвестиційних рішень. Але, незважаючи на це, фактично, ми побачили, що стабільного ринку протягом 3-6 місяців достатньо, щоб інвестори могли починати цікавитися ринком, робити певні прогнози і спиратися на них для прийняття рішень”, – вважає експерт
Зараз інтерес інвесторів в центральній і східній Європі спрямований у бік індустріального та логістичного сектора, що демонструє зміну структури ринку, в якій раніше домінували офіси і рітейл, і підкріплюється зростанням вкладень у найбільш привабливі активи.
У 2014 р угоди з індустріальними та логістичними комплексами склали більше 17% від загального обсягу транзакцій, що значно вище, ніж в регіоні EMEA, де цей показник становить в середньому 9%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас