Євро подешевшав до $1,0782 на побоюваннях провалу переговорів щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро подешевшав до $1,0782 на побоюваннях провалу переговорів щодо Греції

Валюта
605
Євро знижується в парі з доларом другий день поспіль на побоюваннях, що переговори Греції з європейськими кредиторами про виділення додаткових коштів в рамках узгоджених кредитних програм потерплять крах.
Євро на 9:10 коштував $1,0782 у порівнянні $1,0833 на закриття північноамериканського ринку в понеділок.
Курс долара США відносно японської валюти стабільний – 120,04 ієни проти 120,07 ієни на закриття попередніх торгів, за які ієна подешевшала до долара максимальними темпами з 11 лютого – на 0,8%. Пара євро/ієна торгується на рівні 129,42 ієни в порівнянні з 130,08 ієни 30 березня.
“Ринки стають все чутливіші до грецького питання”, – відзначив валютний аналітик Bank of America Merrill Lynch в Токіо Сусуке Ямада.
У п’ятницю Афіни представили кредиторам необхідні документи з реформ, хоча джерела стверджують, що в них як і раніше відсутні важливі деталі. Минулі в минулі вихідні переговори ні до чого не привели.
У цю середу представники мінфінів країн єврозони (Єврогрупи), як очікується, проведуть телефонну конференцію для обговорення ситуації, однак малоймовірно, що Єврогрупа зможе зібратися раніше середини квітня для прийняття рішення про виділення грошей Греції.
Тим часом 9 квітня Афіни повинні заплатити $500 млн МВФ, а до цього провести щомісячні виплати пенсій та інших соціальних платежів. Греція вважає, що впорається з виконанням цих зобов’язань, але інвестори втрачають впевненість з кожним днем, відзначає The Guardian.
Єдина валюта падає вже четвертий квартал, в числі основних причин – все підсилюється різниця в курсах грошово-кредитної політики Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Федеральної резервної системи (ФРС).
C початку року єдина європейська валюта подешевшала по відношенню до 14 з 16 основних валют світу, в тому числі на 11% до долара США, у зв’язку з запуском програми кількісного пом’якшення (QE) ЄЦБ у спробі підтримати зростання економіки і зупинити дефляцію.
У Японії 31 березня завершується фінансовий рік, що може посилити коливання курсів в парах з ієною.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас