НБУ випустив двогривневу монету з соняшником (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ випустив двогривневу монету з соняшником (фото)

Світ
9427
З сьогоднішнього дня вводиться в обіг пам’ятна монета, присвячена 100-річчю з дня народження видатного майстра образотворчого мистецтва українського зарубіжжя Якова Яковича Гніздовського
Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.
На аверсі монети вгорі розміщено малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, праворуч – логотип Монетного двору Національного банку України, рік карбування монети 2015, номінал 2 гривні, у колі – стилізована робота Гніздовського «Соняшник» (1974), говориться в повідомленні .
На реверсі монети розміщено: у колі робота Якова Гніздовського «Автопортрет» (1981 р), ліворуч роки його життя 1915/1985, унизу напис півколом – Яків Гніздовський (праворуч).
Яків Якович Гніздовський – видатний художник, графік, скульптор, мистецтвознавець, майстер з багатогранним талантом і новаторським підходом до творчості, який відродив мистецтво ксилографій. Його творча спадщина – сотні графічних і живописних робіт, гравюри, скульптурні композиції, гобелени, цікаві дослідження про історію мистецтва – збагатили скарбницю українського і світового мистецтва.
Нагадаємо, з 31 березня Національний банк України змінює порядок встановлення офіційного курсу і механізм його розрахунку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас