"Нафтогаз" визнав свою заборгованість перед "Укрнафтою" в 3,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" визнав свою заборгованість перед "Укрнафтою" в 3,7 млрд грн

Енергетика
752
НАК “Нафтогаз України” визнала заборгованість перед ПАТ “Укрнафта” за 10,1 млрд куб. м газу, які НАК оцінює в 3,753 млрд грн. Про це йдеться у фінансовому звіті “Нафтогазу” за 2012-2013 рр., який НАК оприлюднив на своєму сайті.
“Компанія оцінює своє зобов’язання перед “Укрнафтою“за спожитий населенням газ за період 2006-2011 років за цінами, встановленими НКРЕКУ на відповідні періоди в сумі 3 753 млрд гривень за 10,1 млрд кубічних метрів природного газу”, – йдеться в документі.
У “Нафтогазі” зазначили, хоча протягом 2006-2011 рр. угоди на продаж газу між ним і “Укрнафтою” не було укладено, “Укрнафта” зобов’язана продавати весь видобутий газ “Нафтогазу” по закону.
“Оскільки споживання природного газу являє собою безперервний процес, а у населення є чинні угоди на постачання природного газу, підстав для переривання поставок газу немає”, – йдеться у звіті.
Таким чином, “Нафтогаз” подала в суд, щоб оскаржити своє право укладати угоди про продаж газу.
У той же час “Укрнафта” подала позов до суду про те, що ціна продажу, встановлена ​​НКРЕКУ, не є справедливою ціною і що необхідно встановити більш високу ціну. Також “Укрнафта” також подала низку позовів проти “Укртрансгазу” і “Нафтогазу” за право власності на природний газ.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився оскаржити вимогу акціонерів компанії “Укрнафта” про компенсацію Україні 5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас