Світовий ринок сировини чекає складний період через уповільнення зростання КНР, - глава Vedanta — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок сировини чекає складний період через уповільнення зростання КНР, - глава Vedanta

Світ
349
Головний виконавчий директор Vedanta Resources Plc Том Албанезе вважає, що не варто очікувати позитивного розвороту світового ринку сировини в найближчому майбутньому через уповільнення темпів зростання економіки Китаю.
“Я думаю, у нас буде кілька років складних умов для бізнесу в гірничодобувному секторі перед тим, як ми побачимо ребалансування і зближення обсягів поставок-попиту у багатьох видів сировини”, – заявив він.
“Ніхто не хоче інвестувати в гірничодобувний сектор прямо зараз, – сказав Т.Албанезе. – Ми працюємо при такій обстановці в світі, коли люди швидше куплять акції Apple, ніж акції сировинної компанії”.
Т.Албанезе раніше очолював Rio Tinto Group, другого за величиною гірничодобувну компанію світу.
Котирування акцій Vedanta з початку поточного року подешевшали на торгах у Лондоні на 8,3%, в результаті чого ринкова вартість компанії опустилася приблизно до 1,42 млрд фунтів ($ 2,1 млрд). Для порівняння, капіталізація Apple в цьому році в Нью-Йорку виросла на 12% – приблизно до $ 718 млрд.
Ціни на сировину в березні впали до мінімальної позначки з 2002 року, свідчить індекс Bloomberg Commodities. Мідь подешевшала в січні до найнижчого рівня за 5,5 років, залізна руда за останні 12 місяців втратила більше половини вартості.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас