Ціни на продукти харчування в торгових мережах необґрунтовано завищено на 20-30% — АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на продукти харчування в торгових мережах необґрунтовано завищено на 20-30% — АМКУ

Світ
1208
Антимонопольний комітету України (АМКУ) заявляє, що ринок продуктового рітейлу в Києві працює в режимі суттєвого обмеження конкуренції через узгоджені дії його основних учасників, що призводить до необґрунтованого завищення цін на продовольчі товари в продуктових мережах на 20-30% і більше. Про це повідомляє прес-служба установи.
“Комітетом встановлено, що, незважаючи на проконкурентну структуру ринку роздрібної торгівлі, яка має забезпечувати зниження цін (або недопущення їх необґрунтованого зростання) і підвищення якості товарів, фактично ринок діє в режимі суттєвого обмеження конкуренції в результаті антиконкурентних узгоджених дій його основних учасників. У результаті відбувається необґрунтоване підвищення на 20-30% і більше цін на продовольчі товари, які платять кінцеві споживачі”, — йдеться в повідомленні.
Серед можливих шляхів врегулювання проблеми АМКУ називає створення відповідних ефективних механізмів саморегулювання ринку з урахуванням позитивного досвіду Європейського Союзу, а саме — впровадження Правил професійної етики серед гравців ринку продуктового рітейлу. При цьому в комітеті наполягають, що даний документ після його розробки та затвердження має бути обов’язковим для виконання.
В АМКУ також вважають за доцільне забезпечити залучення широкого кола учасників галузі до розробки зазначених правил і пропонує профільним відомствам, бізнес-асоціаціям та громадськості взяти в цьому участь.
Нагадаємо, минулого тижня АМКУ рекомендував 13 найбільшим торговельним мережам знизити ціни на продовольчі товари.
В Антимонопольному комітеті повідомляли, що під час перевірки торгових мереж у найбільших містах України комітет дійшов висновку, що мережі в окремих випадках допускали завищення цін на деякі групи товарів, що зрештою призвело до подальшого зростання цін по всій країні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас