Україна зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, - Порошенко

Енергетика
347
Україна зацікавлена в диверсифікації поставок газу, у тому числі за рахунок туркменського природного ресурсу, заявив глава держави Петро Порошенко в ході зустрічі із заступником голови уряду Туркменістану Рашидом Мередовим.
“Президент зазначив, що відносини між Україною і Туркменістаном знаходяться на високому рівні. У свою чергу Р.Мередов підкреслив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне і надалі розвивати торгово-економічне співробітництво. Він підкреслив позитивний досвід роботи українських компаній у різних галузях туркменської економіки, зокрема в нафтогазовій сфері, реалізації великих інфраструктурних проектів тощо “, – йдеться в повідомленні прес-служби президента України.
П.Порошенко окремо відзначив зацікавленість у поставках туркменського газу. “Україна готова і зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, як альтернативного джерела”, – сказав він.
Глава української держави звернув увагу на те, що Україна має потужний комплекс енергетичного машинобудування, і українські державні підприємства зацікавлені в поставках турбін і компресорних станцій до Туркменістану.
Сторони також обговорили можливість відновлення авіасполучення між країнами та розвиток співпраці у гуманітарній сфері, зокрема проведення Днів культури. П.Порошенко також запросив туркменських інвесторів в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас