ЄС починає втомлюватись від України, - євродепутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС починає втомлюватись від України, - євродепутат

Світ
6056
У Європі занепокоєні повільним перебігом реформ і боротьби з корупцією в Україні. Про це заявив євродепутат Габріеліус Ландсбергіс.
“Є багато сигналів із Києва, які викликають стурбованість: про те, що не всі реформи розпочалися, що боротьба з корупцією просувається дуже повільно, що олігархи мають таку ж владу, як за часів Януковича”, – сказав Ландсбергіс.
Він підкреслив, що такі країни, як Литва, Польща, Латвія, Естонія – будуть підтримувати Україну настільки довго, наскільки це буде потрібно.
“Але інші – може й ні. Країни Західної Європи хочуть бути впевнені, що є чіткий прогрес. Якщо найбільші з них відчують втому, тоді розпочнуться чорні дні для України”, – сказав він.
Ландсбергіс висловив сподівання, що Україна все ще має достатньо часу, аби стабілізувати ситуацію.
“Я лише усвідомлюю, що якщо ми можемо втрачати надію, то менш оптимістичні країни втрачають її швидше. Я не можу сказати, коли втома стане нездоланною, однак я сподіваюся, що Україна все ще має достатньо часу, аби стабілізувати ситуацію. Для мене один з крайніх термінів – червень”, – додав він.
За його словами, відносин між Брюсселем та Москвою зараз можна оцінити як кризові.
“Всі зусилля за понад 20 років з метою вибудувати стратегічне партнерство чи дуже сильний союз між ЄС та Росією повністю провалилися. Зараз дуже важливо не просто побачити це, але й назвати правильним словом: провал. Лише тоді можна розпочати думати про нову стратегію, про те, як рухатися вперед”, – сказав він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас