РусАл віддав світове лідерство у виробництві алюмінію китайцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РусАл віддав світове лідерство у виробництві алюмінію китайцям

Світ
713
ОК “РусАл” в 2014 році перемістилася з першого на друге місце серед світових виробників алюмінію, згідно з даними британської дослідницької компанії CRU.
У лідери ринку алюмінію вирвалася China Hongqiao Group Ltd., яка займала в 2013 році 5-е місце.
Hongqiao в 2014 році розширила виробничі потужності приблизно на третину, з 3 млн до 4 млн тонн, тоді як багато її конкурентів відмовлялися від нерентабельних сегментів виробництва.
До десятки лідерів торік увійшли відразу п’ять компаній з Китаю, при цьому Aluminum Corp. of China (Chalco) перемістилася з 2-ї на 5-у сходинку.
Найбільший гірничорудний і металургійний концерн світу BHP Billiton, який займав за підсумками 2013 року 10-е місце, вибув зі списку.
Експерти відзначають відмінності в динаміці виробництва приватних китайських компаній, яскравим представником яких є Hongqiao, і держкорпорацій, включаючи Chalco, яка скоротила виробничі потужності в минулому році на 1 млн тонн.
“РусАл” знизив потужності в 2014 році на 800 тис. тонн. Директор зі стратегії, розвитку бізнесу і фінансових ринків алюмінієвої компанії Олег Мухамедшин заявив у середу про можливість додаткового скорочення виробництва. “РусАл” розглядає можливості подальшого скорочення виробничих потужностей, виходячи з технологічних міркувань”, – сказав він.
Раніше американський алюмінієвий гігант Alcoa Inc. заявляв, що протягом року розгляне можливість закриття до 500 тис. тонн потужностей з виробництва алюмінію і до 2,8 млн тонн – з випуску глинозему.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас